Lizzy uit Den Haag, startte in september 2020:

Omdat ik een te hoge bloeddruk had en een te hoog cholesterol plus een te hoog gewicht verwees de huisarts mij naar de leefstijlcursus CooL. Ik kwam terecht bij Leefstijlcoach Riccardo. In het eerste prettige gesprek werden vragen gesteld om te peilen of ik wel geschikt zou zijn voor “Cool”. Riccardo vertelde al veel over een andere leefstijl. Ook maakte hij meteen duidelijk dat het geen lijnclub is. Een gezonde leefstijl zou wel leiden tot een lager gewicht na 24 maanden. Na het eerste gesprek voelde ik een enorme energie om er tegenaan te gaan en de hoop dat het me nu eens zou gaan lukken een andere weg in te slaan naar een gezonde leefstijl. Want mijn doel was nu belangrijker nl. gezond oud worden.

Nu een half jaar verder heb ik ervaren dat ik ups maar ook downs heb gehad. Het Coronatijdperk maakt alles een ook een stuk moeilijker. 

Ik bleek te veel gericht op gewicht, want afvallen is wat je zo graag wilt en ik was te ongeduldig. Na de terugval heb ik een goed gesprek gehad via “Teams” met Riccardo en later ook met de groep. Riccardo leert je ontdekken waar je valkuilen zitten en hoe je getriggerd wordt weer terug te vallen zodat je eerder kunt ingrijpen in je eigen leven. Mijn weegschaal staat in de kast en ik ben nu weer 100% gefocust op mijn gezonde leefstijl.

In de groep geven we elkaar tips over bewegen, lekkere recepten en fijne manieren om te ontspannen. We helpen elkaar om door te zetten met naast ons de begeleiding en steun van Riccardo die ons weer op de rails zet als we er af dreigen te vallen. Na 6 maanden zijn we een hechte groep geworden en leren we elkaar steeds beter kennen. Ik ben blij met de 18 maanden die nog volgen en ben er van overtuigd dat het me gaat lukken om mijn weg te vinden in een gezonde leefstijl zonder medicijnen. Ik ben super blij dat ik de kans heb gekregen me aan te melden bij CooL!