Ger Dik uit Den Haag, startte in mei 2021

Sinds mei 2021 is Riccardo mijn leefstijlcoach. Ik ben hier heel tevreden mee, omdat ik hierdoor nu eindelijk in staat ben om daadwerkelijk gezonder te leven. De sleutel tot dit succes is dat hij je je eigen doelstellingen laat formuleren en dat je daar individueel en in groepsverband in kleine stappen naartoe werkt. De groepsbijeenkomsten worden gekenmerkt door een grote mate van openheid. Riccardo creëert een heel relaxte en opbouwende sfeer, waardoor je elkaar helpt vooruit te komen, ieder in z'n eigen tempo. Daarnaast verzorgt hij iedere bijeenkomst een stuk leefstijl educatie, wat op speelse wijze gebracht wordt en vaak heel verhelderend is. Door deze voorlichting, in combinatie met de afwezigheid van veroordeling of dwang, stel je zelf vast wat de nodige veranderingen zijn en maak je die geleidelijk tot je gewoonte, zodat het ook minder moeite kost om ze vol te houden.

Jeanette uit Katwijk, startte in maart 2021

Joke uit Lisse, in 2022 gestart

Will uit Katwijk, startte in maart 2021

Na het volgen van ontelbare diëten ben ik uiteindelijk via de huisarts bij Riccardo terecht gekomen.
In het begin was ik erg sceptisch en had ik het gevoel ‘dit weet ik allemaal wel’. Maar na verloop van tijd merkte ik dat juist de herhaling van de belangrijke punten van een gezonde leefstijl je bij de les houdt. Het contact met de groep en het lange traject zorgt ervoor dat ik het volhoud en niet, zoals ik normaal altijd deed, eerst afval met een dieet en daarna weer terugval in mijn oude patroon en nog meer aankom.
Door het lange traject worden de kleine aanpassingen die je aanbrengt in je leefstijl nieuwe gewoontes en worden de dingen waar je in het begin heel hard je best voor moet doen vanzelfsprekend. Nu halverwege het traject merk ik dat ik er zeker nog niet ben. Soms zijn er lastige momenten en val ik terug in mijn oude leefstijl, maar omdat de bijeenkomsten over het hele jaar verspreid zijn, is er altijd wel weer snel een bijeenkomst om je weer op het juiste pad te trekken. Omdat de cursus zich op alle punten van een gezonde leefstijl richt, miste ik nog wat specifieke begeleiding qua voeding. Riccardo heeft mij aangeraden om contact op te nemen met Alexandra Dik van Lisse eetcoaching. Hier heb ik heel veel aan gehad (en nog steeds heb ik daar veel aan). Inmiddels ben ik al bijna 10 kilo kwijt en voorlopig ben ik nog niet klaar. Het blijft een strijd, maar door steeds kleine aanpassingen te maken kom ik er wel!

Nieuwsgierig en licht gespannen naar het intakegesprek gegaan. Tot mijn grote genoegen, en daarmee mij ook steunend, was er veel belangstelling over en hoe ik tot mijn motivatie ben gekomen en het gestelde (voorlopige) doel. Dit in tegenstelling tot andere "programma's", waar men mij probeerde te motiveren tot een door hén gesteld doel. Dit doel lag dan zo ver weg dat het vrijwel onmogelijk was te halen of vol te houden.

Vanwege een hoge bloeddruk en hoge cholesterol waarden, werd ik door mijn huisarts geattendeerd op deze cursus. Ik had ook overgewicht en al vele pogingen gedaan om af te vallen. In Maart 2021 zijn we begonnen met een groep van ongeveer 10 personen. Wat ik fijn vind aan de cursus is dat je in groepsverband bij elkaar komt en daarnaast 1 op1 gesprekken hebt met de coach. Je leert er anders tegen kijken en anders met voeding om te gaan. Je denkvermogen wordt anders waardoor het afvallen er als een cadeautje achteraan komt.

Tevens is het een begeleiding van 2 jaar waardoor je alle gelegenheid krijgt om op je eigen manier om te gaan met een ander en gezonder eetpatroon.

De feedback van de coach en van de andere deelnemers maakt de cursus voor mij succesvol.

Wil je letterlijk wel eens zien en horen wat anderen van het CooL programma vinden? Klik dan hier en bekijk een filmpje waarin deelneemsters uit mijn groepen zelf vertellen hoe het is om mee te doen.