De Leefstijlcursus CooL

CooL staat voor “coaching op leefstijl” en is onderdeel van de "Gecombineerde Leefstijl Interventie" (GLI). Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken.

Benieuwd? Bekijk het filmpje hieronder eens waarin twee deelnemers uit een groep van mij vertellen hoe zij het ervaren.

 

 

Een groep bestaat uit ongeveer 10 tot 15 personen. Dat zijn allemaal mensen, die net zoals jij willen veranderen. We komen 16 keer bij elkaar, grofweg eens per maand. Een bijeenkomst duurt 90 minuten (anderhalf uur). Tijdens elke bijeenkomst behandelen we een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld: voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning, omgaan met verleidingen. Na een bijeenkomst heb je genoeg informatie om zelf te gaan werken een je eigen verandering. Aan het begin van elke bijeenkomst vraag ik je wat je met de informatie uit de vorige bijeenkomst hebt gedaan.

Wat ging goed,wat blijkt in de praktijk moeilijk te zijn?

Ik voorspel je nu al dat jij niet de enige bent die het moeilijk vindt om te veranderen. Je vindt lotgenoten, steun, gezelligheid en zelfs vriendschap in de groep.

Hoe de leefstijlcursus werkt: groepsbijeenkomsten en indivuduele gesprekken

In het programma is ruimte voor meerder individuele coaching gesprekken. Als leefstijlcoach kan ik je helpen om keuzes te maken bij alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Ik ga jou aan het werken zetten! Wat zijn je doelen? Zijn ze wel haalbaar? Zijn ze wel realistisch? Hoe ga je die doelen bereiken? Wat ga je meer doen, wat ga je minder doen? Wat ga je anders doen? En wanneer ga je dat doen?

Ik laat je in actie komen!

 

Samen maken we een plan van jou doelen. Als we elkaar dan de volgende keer spreken, dan kijken we wat er van je plannen terecht is gekomen. Is het gelukt om je doelen te bereiken? Waarom wel, of waarom niet, wat deed je wel, wat deed je niet, wat vond je moeilijk? Ik ga de ‘stok achter de deur’ voor je zijn. Als jij smoesjes verzint om er makkelijk mee weg te komen, dan hou ik je een spiegel voor waar ik je heel lang in laat kijken!

Spreekt dit je aan?

Zet dan nu de stap naar een gezonde leefstijl. Neem contact met mij op en laat mij weten wat jij zoekt. We plannen dan een intake gesprek in. We maken dan kennis en ik ga je veel vragen stellen om een beter beeld van je te krijgen. Voor jou is dat een mooie gelegenheid om met mij kennis te maken zodat je kan bepalen of je wel twee jaar met mij wilt samenwerken.

Waar kan je terecht, waar zijn de bijeenkomsten?

In Den Haag:

 • de Escampade (Escamplaan)
 • het Couveehuis (Frankenslag)
 • Huisarsen aan Zee (exclusief voor cliënten van deze praktijk)
 • Huisartsenpraktijk Badhuisweg (exclusief voor cliënten van deze praktijken, geplande start in Februari 2024)
 • Huisartsenpraktijk Res en Hable (exclusief voor cliënten van deze praktijk, geplande start in April 2024)

 

In de Bollenstreek:

 • Katwijk, in de Parlevink
 • Voorhout, in Het Hok
 • Lisse, in het Medisch Centrum
 •  

We gaan ook nog groepen starten in:

 • Sassenheim
 • Warmond
 • Hillegom

 

Wil je ook meedoen? Wil jij werken aan een gezond leven?

Ga naar het contactformulier en stuur mij een bericht.