De Leefstijlcursus CooL

CooL staat voor “coaching op leefstijl” en is onderdeel

van de "Gecombineerde Leefstijl Interventie" (GLI).

Het programma bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken.

Een groep bestaat uit ongeveer 10 tot 15 personen. Dat zijn allemaal mensen, die net zoals jij willen veranderen. We komen 16 keer bij elkaar, grofweg eens per maand. Een bijeenkomst duurt 90 minuten (anderhalf uur). Tijdens elke bijeenkomst behandelen we een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld: voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning, omgaan met verleidingen. Na een bijeenkomst heb je genoeg informatie om zelf te gaan werken een je eigen verandering. Aan het begin van elke bijeenkomst vraag ik je wat je met de informatie uit de vorige bijeenkomst hebt gedaan.

Wat ging goed,

wat blijkt in de praktijk moeilijk te zijn? Ik voorspel je nu al dat jij niet de enige bent die het moeilijk vindt om te veranderen. Je vindt lotgenoten, steun, gezelligheid en zelfs vriendschap in de groep.

Groepsbijeenkomsten

In het programma is ruimte voor 8 individuele coaching gesprekken, van 50 minuten. Als leefstijlcoach kan ik je helpen om keuzes te maken bij alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Ik ga jou aan het werken zetten! Wat zijn je doelen? Zijn ze wel haalbaar? Zijn ze wel realistisch? Hoe ga je die doelen bereiken? Wat ga je wel doen, wat ga je niet doen? Ik laat je in actie komen!

Samen maken we een plan van jou doelen. Als we elkaar dan de volgende keer spreken, dan kijken we wat er van je plannen terecht is gekomen. Is het gelukt om je doelen te bereiken? Waarom wel, of waarom niet, wat deed je wel, wat deed je niet, wat vond je moeilijk? Ik ga de ‘stok achter de deur’ voor je zijn. Als jij smoesjes verzint om er makkelijk mee weg te komen, dan hou ik je een spiegel voor waar ik je heel lang in laat kijken!

Individuele gesprekken

Spreekt dit je aan?

Zet dan nu de stap naar een gezonde leefstijl. Neem contact met mij op en laat mij weten wat jij zoekt. We plannen dan een intake gesprek in. Die gaat zolang het moet digitaal, via Teams. We maken dan kennis en ik ga je veel vragen stellen om een beter beeld van je te krijgen. Voor jou is dat een mooie gelegenheid om met mij kennis te maken zodat je kan bepalen of je wel twee jaar met mij wilt samenwerken.